4 uitdagingen waar een NGO tegenaan loopt... Wij delen mogelijke oplossingen!

19 februari 2024

Non-gouvernementele organisaties (NGO's) spelen een cruciale rol bij het aanpakken van de meest urgente uitdagingen wereldwijd, variërend van armoedebestrijding en mensenrechten tot milieubescherming. Alleen, in jullie streven naar positieve verandering, word je geconfronteerd met verschillende uitdagingen die de effectiviteit en efficiëntie van de acties kunnen beïnvloeden... In deze blog leggen we vier uitdagingen bloot én delen we een mogelijke oplossing.

NGO's staan in de frontlinie van wereldverandering, van het aanpakken van klimaatcrises tot het strijden voor mensenrechten. Maar zelfs superhelden stuiten op obstakels. Laten we duiken in de vier grootste uitdagingen waar NGO's vandaag de dag mee worstelen.

Uitdaging 1_het juiste inzicht verkrijgen

Het is als zoeken naar een speld in een hooiberg. NGO's moeten de juiste informatie vinden in een zee van data om écht een verschil te kunnen blijven maken. Of het nu gaat om het begrijpen van lokale behoeften of het meten van de impact van projecten, het juiste inzicht is goud waard. Maar zonder de middelen voor high-tech tools of big data-analyses, voelt dit soms meer als een wild goose chase.

Uitdaging 2_flexibiliteit in processen

De wereld wacht op niemand. NGO's moeten op hun tenen staan, klaar om op elk moment te kunnen springen. Flexibiliteit is het toverwoord. Maar vastgeroest in oude gewoontes en trage processen, is dit voor veel organisaties makkelijker gezegd dan gedaan. Het is tijd om de mouwen op te stropen en een cultuur te omarmen die innovatie toejuicht.

Uitdaging 3_versnippering van systemen

Veel NGO's jongleren met een bonte verzameling aan systemen en tools, voor fondsenwerving, projectbeheer en tal van andere taken. Is de volgende situatie herkenbaar? Een collega komt met een leuk idee voor een bepaalde campagne, maar zonder enige kennis van de consequenties wordt een keuze gemaakt voor een systeem en een tool die voorbijkomt. Zonde! Want dit leidt vaak tot frustratie en inefficiëntie.

Investeer in plaats daarvan in technologie die alles naadloos laat samenwerken: een platform. Dit is één omgeving, bestaande uit een reeks geïntegreerde softwaretoepassingen en gedeelde data die gebruikt worden om cross-functioneel, bedrijfsprocessen te ondersteunen.

Uitdaging 4_een beperkt budget met verantwoording

Met financieel beperkte middelen, moeten NGO's haast toveren met hun budget. Elke cent telt en moet verantwoord worden tegenover de donateurs. Het is een delicate dans tussen de middelen efficiënt gebruiken en toch krachtige resultaten neerzetten. Een uitdaging die creativiteit en scherp financieel inzicht vereist.

Deze uitdagingen benadrukken de complexiteit van het werk van NGO's en de noodzaak van voortdurende innovatie en aanpassing. Maar het op orde krijgen van alle data, het elimineren van datasilo’s en het waar mogelijk automatiseren van de juiste software... Wij snappen dat jouw hart daar niet sneller van gaat kloppen. Gelukkig: ons hart wel!

Ontdek de blueprint_voor_impact

De juiste technologie is onmisbaar om vrijwilligers, stakeholders, donateurs en fans te werven én te behouden. Blueforce heeft daarom de blueprint_voor_impact, speciaal voor non-profitorganisaties. Door de inzet van de slimme technologie uit het CRM-systeem van Salesforce zorgen we voor geoptimaliseerde en toekomstbestendige bedrijfsprocessen.

Na de implementatie van de blueprint_voor_impact ben je verzekerd van een slimme datagedreven oplossing die...

  • de achterban betrokken houdt
  • doelen support
  • financieel inzicht geeft
  • een klantervaring creëert voor meer funding

...inclusief dashboards met kostbare inzichten die je kunt gebruiken ter verantwoording naar de maatschappij: jouw single_point_of_truth.

Een samenwerking met Blueforce betekent dat jij je kunt bezighouden met het blijven boeien, binden en behouden van je achterban; dat is toch waar het om draait, zeker in de non-profitwereld.

Zullen we kennismaken